6* rx580 mining issues - low hashrate

bjorni99bjorni99 Member Posts: 2
Hi,

I'm quite new with gpu mining. I have set up a 6* rx 580 rig, consisting of 5* Sapphire Nitro+ 4gb and 1 Gigabyte 8gb. The other hardware are:
Asus Prime z270-p,
Intel Pentium
4GB RAM
1400W PSU

The sapphires has Elpida Memory, and the Gigabyte has Samsung memory. I use EthOS 1.2.9

I have 2 issues:

1 - For now, les focus on the Sapphires. I can only get around 25 mhs per card on average. The memory overclock varies from 1960 to 2180. This because for some reason some of the gpus crashes if I overclock them more, while some can obviously handle more. They're all bought at the same time, and has the Elpida memory, as said before. But still, the hashing power varies from 24 mhs to 26,6. Quite low, right? What am I doing wrong?

2 - The other problem is that the gigabyte card, while it is recognised by ethos, crashes and goes up to 511* C the second it starts hashing. I've read that the 511*C is some sort of error code, but not sure what to do with it. So at the moment I have disconnected this card.

And yes I have tried changing all the risers.

Here is the relevant info from my config.file:

mem (worker name) 2070 2100 1960 2180 2120
globalcore 1411
stratumproxy enabled
maxgputemp 85
And my wallet and pool, and flags...

All help is greatly appreciated!

Comments

  • echomineechomine Member Posts: 8
    edited January 2018
    did you try with another mining software ...you might only see 30 with 8 gb one..not others
  • XiNiXXiNiX NetherlandsMember Posts: 18
    this are my ethos settings for sapphire rx580 Elpida mem

    ==============================
    globaldriver amdgpu
    maxgputemp 75
    globalminer claymore
    stratumproxy enabled


    cor (worker name) 1310 1310 1310
    mem (worker name) 2100 2100 2100
    fan (worker name) 60 80 45
    pwr (worker name) 1 1 1
    vlt (worker name) 0.906 0.906 0.906
    ==============================

    30-31 mhs
  • FydeFyde Member Posts: 13
    edited February 2018
    bjorni99 said:

    2 - The other problem is that the gigabyte card, while it is recognised by ethos, crashes and goes up to 511* C the second it starts hashing. I've read that the 511*C is some sort of error code, but not sure what to do with it. So at the moment I have disconnected this card.

    And yes I have tried changing all the risers.

    From my experience that means bad sensor, bad card or bad riser. If you're sure that all the risers you tried are good, it's one of the other two. If the card mines normally the sensor is broken, if it doesn't, the card is. Or both.

    What miner are you using? With ethminer 26MH/s with those cards is normal.
Sign In or Register to comment.