BIOS for Sapphire Nitro+ RX480 4GB Elpida

2»

Comments

  • Wolf0Wolf0 Member Posts: 329 ✭✭✭
    Zorg33 said:


    Some incorrect ETH shares are occurring - about 3 in an hour - is that normal?

    That's quiet a lot. It's like ~5-10% of shares calculated by that card.
    Usually not even close. It depends on diff.
  • Zorg33Zorg33 Member Posts: 220 ✭✭
    edited October 2016
    @Wolf0
    I considered my nanopool stats.
    Share diff is 5000, each gpu has a share in every 6 minutes in average.
    So if a single gpu got 3 incorrect in an our, then its even more like 30%.

    It would be useful if claymore counted also valid shares for every card individually, but you can divide the total by the number of gpus anyway.

    So @CMYmpga1MNknu9bL8keG calculate your incorrect rate, i am curious.
  • hasherhasher Member Posts: 642 ✭✭✭
    zmajns said:

    6 cards - 840W from wall on corsair rm1000x - 176 mhs. I will see if it is stable and post some more

    How did you run 6 cards on a RM1000x??? It only has 6 PCIE ports, and one of those you would have to use to power the CPU. Did you use some double molex to PCI-E adapter? If you did, I pray your house doesn't burn down..
  • OrtasimusOrtasimus Member Posts: 16

    Hi all
    I recently got some cheap cards for mining - Sapphire Nitro+ with 4GB of Elpida memory which was originally clocked at 1750MHz.

    As Polaris Editor doesn't work with Elpida cards, i started fiddling around with the Hexeditor and managed to copy the 1500MHz memory timing straps to the higher ones.
    it flashed with no problems - command line:
    > atiwinflash -f -p 0 almarley.rom

    My test card was first running smoothly @ 29+MH/s while drawing only 77 Watts over the PCIe lines while clocking @ 1145/2050MHz with WattTool.
    Funny thing is, that after a few hours it even speeded up to 34MH/s all by itself!! idk how that happened? Any ideas??
    Unfortunately Claymore was then also throwing "incorrect shares due to overclocking" messages :(

    Feel free to test my BIOS at your own risk.
    All modding was done with switch on "silent mode" (towards the connector plate).

    My card has PN: 299-2E347-100SA
    MD5 of my rom is: 1f9e665e790df58349786a7db641ffb9 for checking
    I'm on Win10x64 with Crimson-16.10.1 drivers. No further patching needed.

    BIOS download: https://1drv.ms/u/s!AhVnWzjB8iG4lXd1uJwBK1TIG1xw


    have fun
    al

    Hi CMYmpga1MNknu9bL8keG,
    thank You for Your ROM.
    I managed to flash it without any problems on my card (same part no as You mentioned),

    C:\Users\User\Desktop\atiflash>AtiFlash.exe -i

    adapter bn dn fn dID asic flash romsize test bios p/n
    ======= == == == ==== =============== ============== ======= ==== ==============
    0 01 00 00 67DF Polaris10 GD25Q41B 80000 pass 113-2E3471U.O5L

    C:\Users\User\Desktop\atiflash>AtiFlash.exe -f -p 0 almarley.rom
    Old DeviceID: 67DF
    New DeviceID: 0
    Old Product Name: E347 Polaris10 XT A1 GDDR5 128Mx32 4GB 300e/300m
    New Product Name:
    Old BIOS Version: 015.050.000.000.000000
    New BIOS Version:
    Flash type: GD25Q41B
    80000/80000h bytes programmed
    80000/80000h bytes verified

    Restart System To Complete VBIOS Update.

    C:\Users\User\Desktop\atiflash>
    However after flashing there is yellow mark in device manager in Windows and note that device has been stopped.
    Since I'm linux user this was not too much of problem for me, however mining in Linux ethos 1.1.2 works
    and mining rate is around 24 Mhs which is about 15% more than with stock rom. MIning in ethos with stock
    bios on this card is around 21 MHs.

    [email protected] 192.168.1.25 [hashing at 24.48 (mhs)] /root # show miner
    tailing /var/run/miner.output (use ctrl+c to exit)
    m 01:38:39|ethminer Mining on PoWhash #ee678c12 : 24.43MH/s [A0+0:R0+0:F0]
    m 01:38:39|ethminer Mining on PoWhash #ee678c12 : 24.29MH/s [A0+0:R0+0:F0]
    m 01:38:39|ethminer Mining on PoWhash #ee678c12 : 24.34MH/s [A0+0:R0+0:F0]
    m 01:38:39|ethminer Mining on PoWhash #ee678c12 : 24.40MH/s [A0+0:R0+0:F0]
    m 01:38:40|ethminer Mining on PoWhash #ee678c12 : 24.44MH/s [A0+0:R0+0:F0]
    m 01:38:40|ethminer Mining on PoWhash #ee678c12 : 24.31MH/s [A0+0:R0+0:F0]
    m 01:38:40|ethminer Mining on PoWhash #ee678c12 : 24.35MH/s [A0+0:R0+0:F0]
    m 01:38:40|ethminer Mining on PoWhash #ee678c12 : 24.39MH/s [A0+0:R0+0:F0]
    Is it possible to increase memory speed on this card from 1700 Mhz to 2200 ?
  • CMYmpga1MNknu9bL8keGCMYmpga1MNknu9bL8keG Member Posts: 13
    edited October 2016
    Ortasimus said:

    ...However after flashing there is yellow mark in device manager...
    ...Is it possible to increase memory speed on this card from 1700 Mhz to 2200 ?

    I would doubt it. That would mean overclocking by more than 25%.
    They wouldn't sell the card with 1750Mhz if memory was so stable at these frequencies.

    No yellow marks seen in my windows.

    al

    btw: this forum wouldn't accept my original nickname "almarley" at registration. so i got mad and put in some random sh#t ;)
    Post edited by CMYmpga1MNknu9bL8keG on
  • freemilesfreemiles Member Posts: 8
    Hey everyone!
    So I've tried to flash my VBIOS with this rom and I go through ATIwinflash and it says it flashes, but after it finishes in the box that pops up with new and old BIOS info it has all the old info and in the new BIOS info areas its just blank and my cards haven't changed their speeds at all. They're still running stock speeds. What am I doing wrong? Thanks!
  • CMYmpga1MNknu9bL8keGCMYmpga1MNknu9bL8keG Member Posts: 13
    edited October 2016
    I made another rom with 1425MHz straps bc my 2nd card wouldn't go really fast with the 1500 ones. With this it scratches the 30MH/s mark - zero rejections :)
    almarley1425.rom: https://1drv.ms/u/s!AhVnWzjB8iG4lXu-X9f-x0CNNj4m
  • Wolf0Wolf0 Member Posts: 329 ✭✭✭
    edited October 2016
    Zorg33 said:

    @Wolf0
    I considered my nanopool stats.
    Share diff is 5000, each gpu has a share in every 6 minutes in average.
    So if a single gpu got 3 incorrect in an our, then its even more like 30%.

    It would be useful if claymore counted also valid shares for every card individually, but you can divide the total by the number of gpus anyway.

    So @CMYmpga1MNknu9bL8keG calculate your incorrect rate, i am curious.

    Nanopool has a WAY high sharediff.
    freemiles said:

    Hey everyone!
    So I've tried to flash my VBIOS with this rom and I go through ATIwinflash and it says it flashes, but after it finishes in the box that pops up with new and old BIOS info it has all the old info and in the new BIOS info areas its just blank and my cards haven't changed their speeds at all. They're still running stock speeds. What am I doing wrong? Thanks!

    Either bad download or some fool didn't change the checksum, which would cause that.
  • letsethletseth Member Posts: 3
    @CMYmpga1MNknu9bL8keG Thanks!
    I used your previous bios and Watttool settings and things looked great!
    I will try this one and see if this one rocks even more.
  • aposhtolaposhtol Member Posts: 1
    edited October 2016

    I made another rom with 1425MHz straps bc my 2nd card wouldn't go really fast with the 1500 ones. With this it scratches the 30MH/s mark - zero rejections :)
    almarley1425.rom: https://1drv.ms/u/s!AhVnWzjB8iG4lXu-X9f-x0CNNj4m

    First of all thanks for your ROMs! I get 29+Mh/s with both of your ROMs (Claymore's) except 1425 gives invalid shares. So no 30+ Mh/s for me.. Bad chip?

    my settings: 1145mhz core, 2000mhz memory, 0.875v for both - stable
  • no_mercyno_mercy Member Posts: 8

    Hi all
    I recently got some cheap cards for mining - Sapphire Nitro+ with 4GB of Elpida memory which was originally clocked at 1750MHz.

    As Polaris Editor doesn't work with Elpida cards, i started fiddling around with the Hexeditor and managed to copy the 1500MHz memory timing straps to the higher ones.
    it flashed with no problems - command line:
    > atiwinflash -f -p 0 almarley.rom

    My test card was first running smoothly @ 29+MH/s while drawing only 77 Watts over the PCIe lines while clocking @ 1145/2050MHz with WattTool.
    Funny thing is, that after a few hours it even speeded up to 34MH/s all by itself!! idk how that happened? Any ideas??
    Unfortunately Claymore was then also throwing "incorrect shares due to overclocking" messages :(

    Feel free to test my BIOS at your own risk.
    All modding was done with switch on "silent mode" (towards the connector plate).

    My card has PN: 299-2E347-100SA
    MD5 of my rom is: 1f9e665e790df58349786a7db641ffb9 for checking
    I'm on Win10x64 with Crimson-16.10.1 drivers. No further patching needed.

    BIOS download: https://1drv.ms/u/s!AhVnWzjB8iG4lXd1uJwBK1TIG1xw


    have fun
    al

    cannot download..
  • no_mercyno_mercy Member Posts: 8
    atiflash -p 1 almarley1500.rom
    Invalid PC BIOS image

    ERROR: 0FL01
    why your bios isn't 512k BTW?
  • GelbinGelbin Member Posts: 17
    Hi just flashed my 5 cards with your 1425 bios and I have 1 card hashing 42 mh
  • GelbinGelbin Member Posts: 17
    edited December 2016



    Post edited by Gelbin on
  • workwork Member Posts: 2,084 ✭✭✭✭
    @Gelbin ... whoa. Does hashrate at the pool match the increased output?
  • GelbinGelbin Member Posts: 17
    Reportet hash yes , but curent lower
  • workwork Member Posts: 2,084 ✭✭✭✭
    Gelbin said:

    Reportet hash yes , but curent lower

    Just a glitch then.
  • GelbinGelbin Member Posts: 17
    I found not stable this room , drivers crashes all time and flashed with different rom
  • Bemx2kBemx2k Member Posts: 6
    CMYmpga1MNknu9bL8keG

    Did you touch GPU Voltage in your bios mod ?
    I got 5 sapphire 480 4GB on Elpida memory and only 1 card is stable with your almarley1500.rom
    and its maximum stable memory clock is 1900MHz , Four other cards with almarley1500.rom can work only on default memory clock 1750MHz :/
    Now I am trying/testing almarley1625.rom but it seems to be the same problem :/
  • Ehab_wahbaEhab_wahba Member Posts: 47

    Hi all
    I recently got some cheap cards for mining - Sapphire Nitro+ with 4GB of Elpida memory which was originally clocked at 1750MHz.

    As Polaris Editor doesn't work with Elpida cards, i started fiddling around with the Hexeditor and managed to copy the 1500MHz memory timing straps to the higher ones.
    it flashed with no problems - command line:
    > atiwinflash -f -p 0 almarley.rom

    My test card was first running smoothly @ 29+MH/s while drawing only 77 Watts over the PCIe lines while clocking @ 1145/2050MHz with WattTool.
    Funny thing is, that after a few hours it even speeded up to 34MH/s all by itself!! idk how that happened? Any ideas??
    Unfortunately Claymore was then also throwing "incorrect shares due to overclocking" messages :(

    Feel free to test my BIOS at your own risk.
    All modding was done with switch on "silent mode" (towards the connector plate).

    My card has PN: 299-2E347-100SA
    MD5 of my rom is: 1f9e665e790df58349786a7db641ffb9 for checking
    I'm on Win10x64 with Crimson-16.10.1 drivers. No further patching needed.

    BIOS download: https://1drv.ms/u/s!AhVnWzjB8iG4lXd1uJwBK1TIG1xw


    have fun
    al

    I am totally new to mining and to modding should I use that BIOS
    Is it safe ?
  • TruthchanterTruthchanter Member Posts: 549 ✭✭✭
    I have a sapphire 480 4gb nitro with elpida.. it is nitro and not nitro+.. anyone test this on a regular nitro to see if it works?
  • boucbouc Member Posts: 27
    Hi,
    I have 2 nitro+ with elpidia, your 1500 vbios works great with them :smile: thanks a lot!
    I went a little further with it :smile: (setting mem to 2000, 950mV and core to 1150,900mV by default) for now rock stable 29Mh ETH / 625 dcr for about 12 hours, 0 reject.
    thanks ;)
    planning to use the cards on my linux box :smiley:
  • XarnaXarna Member Posts: 10

    I have a sapphire 480 4gb nitro with elpida.. it is nitro and not nitro+.. anyone test this on a regular nitro to see if it works?

    any luck so far? i have the same GPU, im still reading to try it by myself (make my own bios) if you have anything to share please let me know! Ty
  • CryptoTennyCryptoTenny Member Posts: 18
    Xarna said:

    I have a sapphire 480 4gb nitro with elpida.. it is nitro and not nitro+.. anyone test this on a regular nitro to see if it works?

    any luck so far? i have the same GPU, im still reading to try it by myself (make my own bios) if you have anything to share please let me know! Ty
    I too have the non nitro version with Elpida. In all my reading so far I haven't been able to parse wether or not things like this work interchangebly between the Nitro and Nitro+ versions.

    I'm going to try the 1500 memory straps this weekend, but does anyone know if I can use the clock settings that @aposhtol used? I haven't messed with my votlages at all yet so I don't know....

    "my settings: 1145mhz core, 2000mhz memory, 0.875v for both - stable"
  • ticktockticktock Member Posts: 1
    OK guys,

    After playing with all of your bios's , I have found the ideal settings for these ELBIDA 4GB Sapphire Nitro + Cards.

    Please see screenshot - https://www.screencast.com/t/GRHuJek8s4Cp

    This is all using the above bios - almarley1500-1150-2000-900-950.zip

    and using wattman and adjusted the Memclock to 2050 and reduced the memclock mV to 900.

    Have been testing it for 12 hours now and works great... Now just want to change the following on the bios itself:

    mem clock - 2050
    mem mV - 900

    But I have no idea how to do it in a Hex Editor?

    Would really like to do it and try it in my EthOS rig.

  • CryptoTennyCryptoTenny Member Posts: 18
    ticktock said:

    OK guys,

    After playing with all of your bios's , I have found the ideal settings for these ELBIDA 4GB Sapphire Nitro + Cards.

    Please see screenshot - https://www.screencast.com/t/GRHuJek8s4Cp

    This is all using the above bios - almarley1500-1150-2000-900-950.zip

    and using wattman and adjusted the Memclock to 2050 and reduced the memclock mV to 900.

    Have been testing it for 12 hours now and works great... Now just want to change the following on the bios itself:

    mem clock - 2050
    mem mV - 900

    But I have no idea how to do it in a Hex Editor?

    Would really like to do it and try it in my EthOS rig.

    Those are some great looking numbers. Are you saying that you don't know how to do it in Polaris? Because if your numbers work for me tonight I will probably make a ROM out of it
  • therock11therock11 Member Posts: 3

    Xarna said:

    I have a sapphire 480 4gb nitro with elpida.. it is nitro and not nitro+.. anyone test this on a regular nitro to see if it works?

    any luck so far? i have the same GPU, im still reading to try it by myself (make my own bios) if you have anything to share please let me know! Ty
    I too have the non nitro version with Elpida. In all my reading so far I haven't been able to parse wether or not things like this work interchangebly between the Nitro and Nitro+ versions.

    I'm going to try the 1500 memory straps this weekend, but does anyone know if I can use the clock settings that @aposhtol used? I haven't messed with my votlages at all yet so I don't know....

    "my settings: 1145mhz core, 2000mhz memory, 0.875v for both - stable"
    Did anyone ever try this on the RX480 Nitro without +?
Sign In or Register to comment.