Mining Pool Connection Problem

DrHackepeterDrHackepeter Member Posts: 4
Since yesterday I have the problem, that I cant connect to any mining pool. My GPU was mining and then it lost the connection and since then i become this message:

ETH: Stratum - Cannot connect to eu1.ethermine.org:4444
ETH: Stratum - Failed to connect, retry in 20 sec...

I tried different mining pools but got the same problem every time, although my internet connection is fine. I use claymoreminer if that is important. I dont know what to do now and I hope someone could please help me.

Comments

  • jmsjrjmsjr Member Posts: 42
    I have a similar but not the same issue for asia1.ethermine.org where I am suddenly connecting to a host in the USA instead of somewhere in Asia.

    Here's my suggestion:

    Do a DNS lookup of eu1.ethermine.org .. it should show you a list of IP addresses.
    Try using one of the IP addresses directly instead of eu1.ethermine.org.

    Probably one of the IP addresses that got resolved from eu1.ethermine.org is not working / down.
    You can find out what IP address(es) that you were using that is no longer working in the *log.txt files.

    Here is what I have resolved from eu1.ethermine.org ( check against your own results ):

    $ dig eu1.ethermine.org ; <<>> DiG 9.9.4-RedHat-9.9.4-51.el7_4.2 <<>> eu1.ethermine.org ;; global options: +cmd ;; Got answer: ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 44540 ;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 8, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0 ;; QUESTION SECTION: ;eu1.ethermine.org. IN A ;; ANSWER SECTION: eu1.ethermine.org. 120 IN A 188.165.220.188 eu1.ethermine.org. 120 IN A 188.165.226.213 eu1.ethermine.org. 120 IN A 94.23.28.180 eu1.ethermine.org. 120 IN A 91.121.167.111 eu1.ethermine.org. 120 IN A 51.255.64.43 eu1.ethermine.org. 120 IN A 188.165.239.100 eu1.ethermine.org. 120 IN A 46.105.121.53 eu1.ethermine.org. 120 IN A 94.23.36.128 ;; Query time: 13 msec ;; SERVER: 10.1.1.1#53(10.1.1.1) ;; WHEN: Thu Mar 01 21:05:59 AEDT 2018 ;; MSG SIZE rcvd: 163


  • DrHackepeterDrHackepeter Member Posts: 4
    jmsjr said:

    I have a similar but not the same issue for asia1.ethermine.org where I am suddenly connecting to a host in the USA instead of somewhere in Asia.

    Here's my suggestion:

    Do a DNS lookup of eu1.ethermine.org .. it should show you a list of IP addresses.
    Try using one of the IP addresses directly instead of eu1.ethermine.org.

    Probably one of the IP addresses that got resolved from eu1.ethermine.org is not working / down.
    You can find out what IP address(es) that you were using that is no longer working in the *log.txt files.

    Here is what I have resolved from eu1.ethermine.org ( check against your own results ):

    $ dig eu1.ethermine.org ; <<>> DiG 9.9.4-RedHat-9.9.4-51.el7_4.2 <<>> eu1.ethermine.org ;; global options: +cmd ;; Got answer: ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 44540 ;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 8, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0 ;; QUESTION SECTION: ;eu1.ethermine.org. IN A ;; ANSWER SECTION: eu1.ethermine.org. 120 IN A 188.165.220.188 eu1.ethermine.org. 120 IN A 188.165.226.213 eu1.ethermine.org. 120 IN A 94.23.28.180 eu1.ethermine.org. 120 IN A 91.121.167.111 eu1.ethermine.org. 120 IN A 51.255.64.43 eu1.ethermine.org. 120 IN A 188.165.239.100 eu1.ethermine.org. 120 IN A 46.105.121.53 eu1.ethermine.org. 120 IN A 94.23.36.128 ;; Query time: 13 msec ;; SERVER: 10.1.1.1#53(10.1.1.1) ;; WHEN: Thu Mar 01 21:05:59 AEDT 2018 ;; MSG SIZE rcvd: 163


    I dont think that is the problem, I have tried some of the IP addresses still the same problem. I also tried some other mining pools and there i get the same problem
  • jmsjrjmsjr Member Posts: 42


    I dont think that is the problem, I have tried some of the IP addresses still the same problem. I also tried some other mining pools and there i get the same problem

    Can you actually telnet to any of the IP addresses and port number ??
    Have you tried running tshark / wireshark to see what's happening ?

  • DrHackepeterDrHackepeter Member Posts: 4
    jmsjr said:


    I dont think that is the problem, I have tried some of the IP addresses still the same problem. I also tried some other mining pools and there i get the same problem

    Can you actually telnet to any of the IP addresses and port number ??
    Have you tried running tshark / wireshark to see what's happening ?

    I tried now to ping the IP addresses. I pinged one of the IP addresses from my local computer. I get an successfull answer answer there. When I ping it from the mining pc I lose every package. But something like google works.
  • rigproxyrigproxy Member Posts: 26
    edited March 2
    what if you disable teporarily the windows firewall during the ping test ? (if your OS is win)
  • jmsjrjmsjr Member Posts: 42
    ping is no longer a useful test to the pool, because since a few days ago, I can no longer ping asia1.ethermine.org ... even tried directly pinging the IP addresses for asia1.ethermine.org returned from DNS ... all ICMP packets lost.

    However, I remember just last week that I was able to ping asia1.ethermine.org and even tried each of the individual IP addresses returned from the DNS lookup.

    Try telnet to the host and port.


Sign In or Register to comment.